Mykere holdning til Bitcoin

JPMorgan exec: Mykere holdning til Bitcoin, men vi har alltid vært pro-blockchain

Bankdirektør sier JPMorgan har vært aktiv i blockchain en stund.

I motsetning til offentlig oppfatning har JPMorgan Chase alltid vært pro-blockchain, sier den multinasjonale investeringsbankens leder for grossistbetalinger, Takis Georgakopoulos.

I en direkte diskusjon med Nasdaq-reporter Jill Malandrino på årets Blockshow i Singapore sa Georgakopoulos at JPMorgan alltid Bitcoin Loophole har sett blockchain og kryptoindustrien gjennom tre linser: Bitcoin (BTC) og andre ikke-fiat-baserte kryptokurver; fiat-baserte digitale eiendeler opprettet av institusjoner og sentralbanker; og blockchain-teknologi.

På spørsmål om JPMorgan „mykner sin holdning“ til digitale eiendeler, presiserte Georgakopoulos at banken bare hadde dempet sin holdning til Bitcoin, siden den bare hadde hatt forbehold om ikke-fiat-baserte kryptovalutaer. Allerede da erkjente han at flere kryptovaluta-onramps har implementert nødvendig Know Your Customer-overholdelse, noe som har gjort det lettere for banken å jobbe med børser.

„Vi har ikke noe problem“ med å gjøre forretninger med dem, sa Georgakopoulos.

Når det gjelder blockchain-teknologi, har investeringsbanken „investert ganske mye“ i nye applikasjoner som Georgakopoulos sa, spesielt innen informasjonsutveksling og sikker dokumenthåndtering.

I oktober lanserte JPMorgan offisielt en ny blockchain-forretningsenhet kalt Onyx, som sies å huse over 100 dedikerte ansatte.

Banken bekreftet også at den digitale valutaen, kalt JPM Con, blir brukt til kommersiell virksomhet

JPM Coin ble først oppfattet i 2019 som en dollarstøttet stablecoin for interne og internasjonale overføringer. Som Cointelegraph tidligere rapporterte, brukes stablecoin allerede av et stort transnasjonalt teknologiselskap for å gjøre opp betalinger over landegrensene.

JPMorgan’s angrep på blockchain og kryptovaluta kommer på en tid da store finansinstitusjoner og sentralbanker vurderer deres neste kryptospil. Mange mener at sentralbankens digitale valutaer, eller CBDC, er et uunngåelig resultat av rask digitalisering.